Monfloreyoga geeft diverse vormen van Yoga. Ik geef  Hatha yoga les met veel mindfulness oefeningen. Dat wil zeggen dat er veel rustige houdingen in voorkomen, maar ook veel ademhalingsoefeningen, meditaties en visualisatie oefeningen. We blijven langer in houdingen staan en trachten aanwezig te zijn bij elke houding, zodat elke houding een soort meditatieve staat is. Elke keer dat je yoga beoefent kan een andere uitwerking hebben, dat is juist het mooie aan yoga. De lessen worden gegeven op de mat, maar als je behoefte hebt aan een stoel kan dat ook. Je hoeft echt geen ervaring met yoga te hebben. Nodig jezelf uit om een keer mee te doen. Het is mooi om JEZELF  te ontmoeten in voor en tegenspoed. 

Net zoals het leven, zul je op de mat ook uitgedaagd worden. Je krijgt er iets moois voor terug! Rust in je lijf en in je hoofd.  Meer evenwicht in je leven doordat je vaker echt in je lichaam zit. De voordelen zul je gaandeweg ervaren.

Een andere vorm van yoga die ik geef is QiYoga. Hierbij maak ik gebruik van de combinatie Chi neng Chigong en Yoga. Dit is een chinese vorm van yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van de qi om ons heen, verbonden met de natuur. 

Ik ben onlangs gestart met buiten yoga! Wil je een keer mee doen dan ben je van harte welkom! Kijk bij praktische info!

Daarnaast geef ik voor ouderen stoelyoga, ik doe dat momenteel in 1 verzorgingshuis. Stoelyoga is een vorm van yoga waarin we kijken welke spiergroepen we nog WEL kunnen gebruiken in plaats van te kijken naar wat niet meer lukt. Bij het ouder worden is het van belang om je gewrichten en spieren te blijven bewegen. Ook hier geldt hetzelfde; we doen een aantal warming up oefeningen om vervolgens over te gaan op diverse asana’s. Tussendoor doen we ook ademhalingsoefeningen en als afsluiting een heerlijke ontspanningsoefening. Ook hier geldt; je hoeft echt geen ervaring met yoga te hebben. Juist door deze oefeningen te doen wordt je minder stijf en voel je je echt beter in je vel. 

De yogalessen die ik geef staan in het teken van een thema, dat kunnen de seizoenen zijn, maar ook deugden (zoals dankbaarheid, liefde, geduld, gratie etc.) komen regelmatig voor tijdens de les. Tevens maak ik gebruik van de chakra’s en de 5 elementen water, vuur, aarde, lucht en ruimte. Daarnaast komt ook de yoga filosofie ter sprake waaronder het 8-voudig pad van Patanjali, de yoga sutra’s en de Bhagavad Gita!

De lessen duren een uur en 15 minuten, zodat je ook echt even afstand kan nemen van de dagelijkse dingen en goed in de ontspanning kan komen en kan loslaten.

Meer informatie kan je vinden bij praktische info.