Monflore geeft diverse vormen van Yoga. Ik geef onder meer Hatha yoga les met veel mindfulness oefeningen. Dat wil zeggen dat er veel rustige asana’s in voorkomen, maar ook veel ademhalingsoefeningen, meditaties en visualisatie oefeningen. We blijven langer in houdingen staan en trachten aanwezig te zijn bij elke houding, zodat elke houding een soort meditatieve staat is. Elke keer dat je yoga beoefent kan een andere uitwerking hebben, dat is juist het mooie aan yoga. De lessen worden gegeven op de mat, maar als je behoefte hebt aan een stoel kan dat ook. Je hoeft echt geen ervaring met yoga te hebben. Nodig jezelf uit om een keer mee te doen. Het is mooi om JEZELF  te ontmoeten in voor en tegenspoed. 

Net zoals het leven, zul je op de mat ook af en toe uitgedaagd worden. Je krijgt er iets moois voor terug! Rust in je lijf en in je hoofd.  Meer evenwicht in je leven doordat je vaak in je lichaam zit. De voordelen zul je gaandeweg ervaren.

Een andere vorm van yoga die ik geef is QiYoga. Hierbij maak ik gebruik van de combinatie Chi neng Chigong en Yoga. Dit is een chinese vorm van yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van de qi om ons heen, verbonden met de natuur. 

Daarnaast geef ik voor ouderen veel stoelyoga, ik doe dat momenteel in twee verzorgingshuizen. Stoelyoga is een vorm van yoga waarin we kijken welke spiergroepen we nog WEL kunnen gebruiken in plaats van te kijken naar wat niet meer lukt. Bij het ouder worden is het van belang om je gewrichten en spieren te blijven bewegen. Ook hier geldt hetzelfde; we doen een aantal warming up oefeningen om vervolgens over te gaan op diverse asana’s. Tussendoor doen we ook ademhalingsoefeningen en als afsluiting een heerlijke ontspanningsoefening. Ook hier geldt; je hoeft echt geen ervaring met yoga te hebben. Juist door deze oefeningen te doen wordt je minder stijf en voel je je echt beter in je vel. 

De yogalessen die ik geef kunnen in het teken staan van een thema, dat kunnen de seizoenen zijn, maar ook deugden (zoals dankbaarheid, liefde, geduld, gratie etc.) komen regelmatig voor tijdens de les. Tevens maak ik gebruik van de chakra’s en de 5 elementen water, vuur, aarde, lucht en ruimte.  

De lessen duren een uur en 15 minuten, zodat je ook echt even afstand kan nemen van de dagelijkse dingen en goed in de ontspanning kan komen en kan loslaten.

Meer informatie kan je vinden bij praktische info.