YOGA
Wil je een keer een proefles proberen ben je altijd van harte welkom! Je mag ook bellen of e-mailen mocht je nog vragen hebben over de les (zie contactgegevens). Als je voor de eerste keer een lesje mee doet, is het handig om makkelijk zittende kleding aan te doen. We doen Yoga met blote voeten op de yoga mat. Graag wel een handdoek of een kleedje meenemen die je op de yogamat kan neerleggen, ook in verband met hygiƫne. De yogamatten worden na elke les schoongemaakt! In de zaal waar Monflore yoga geeft zijn yogamatten, meditaties kussens en bolsters aanwezig. Natuurlijk mag je ook je eigen yogamat meenemen. Voor de eindontspanning is het handig als je een dekentje, warme sokken en eventueel een trui meeneemt. Ook is het verstandig om niet te veel te eten voor de yogales. Tijdens de yogales kan je dat namelijk behoorlijk in de weg zitten. Eet wat lichts en wat goed verteerbaar is, liefst een uur voordat de les begint. Mocht je last hebben van blessures geef die graag voor de les bij mij aan. Ik kan er dan rekening mee houden en de houdingen voor jou aanpassen. Ook als je menstrueert is het verstandig, rustig met de houdingen mee te doen en geen achterwaartse houdingen of omgekeerde houdingen te doen.
Twijfel of je een houding kan doen, geef dit alsjeblieft aan! Bij Yoga is het zeer van belang dat je goed naar de signalen van je lichaam leert luisteren. Dus wees mild voor jezelf!

MASSAGES/VOETMASSAGE
Als je een massage bij Monflore boekt, een ontspanningsmassage, een sportmassage, Indian Foot massage of een energetische massage is het van belang dat je uiteraard schoon bent. De massages worden gegeven op een massagebank in een aangename warme ruimte. Je kunt zelf aangeven waar je de nadruk op wilt leggen bij de massage. Ik zet zelf graag rustgevende muziek op, uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen muziek te luisteren. Van belang is dat je prettig voelt in een rustige en aangename sfeer. Ik ga eerst de huid bekijken en de spieren palperen (spierspanning voelen), daarna geef ik een ontspanningsmassage met neutrale olie, een sportmassage met speciale olie en een energetische massage met lavendel olie. Bij de Indian Footmassage krijg je eerst een voetenbad met lavendelolie, voor de massage gebruik ik vaak sesamolie of amandelolie. Na de massage is het van belang dat je lekker veel drinkt, zo kunnen de afvalstoffen die vrij zijn gekomen bij de massage het lichaam weer verlaten.

Contra indicaties voor massages:
– Koorts
– Corona klachten (zie richtlijnen RIVM)
– Hartkwalen
– Kanker
– Ontstekingen op de huid

ENERGETISCHE / REIKI BEHANDELINGEN
Als je een energetische behandeling wilt, is het van belang dat je makkelijk zittende kleding aan hebt, je hoeft je voor deze behandeling niet uit te kleden. De behandeling werkt door de kleding heen. Je krijgt als je dat wenst een dekentje over je heen, zodat je het niet koud hebt tijdens de behandeling. Ik zet rustgevende muziek op als je dat prettig vindt. Daarna is het een kwestie van loslaten, en genieten vol overgave!